WonenPlus: zelfstandig wonen met zorg binnen handbereik

WonenPlus betekent zelfstandig wonen in een veilige en gezellige omgeving met standaard alarmering, warme maaltijd in het restaurant en (zorg)voorzieningen binnen handbereik. Er is keuze uit 1- of 2-kamerappartementen in een van onze 4 (voorheen) woonservicecentra in Veendam, Musselkanaal, Vlagtwedde of Ter Apel. U kunt naar eigen behoefte gebruik maken van zorg en extra diensten zoals thuiszorg, huishoudelijke hulp, wasservice en deelname aan bewonersactiviteiten. U heeft geen zorgindicatie nodig; iedereen mag bij ons komen wonen.

MJJ-20160301-A-Horst-35

Met WonenPlus:

  • huurt u via de woningcorperatie een woning in een van de (voorheen) woonservicecentra van Zorggroep Meander: Breehorn in Veendam, A-Horst in Musselkanaal, Bolderbörg in Vlagtwedde, Kloosterheerd in Ter Apel. Bij de kosten zit alarmering en een warme maaltijd in het gezellige restaurant standaard inbegrepen.
  • biedt elk woonservicecentrum u de mogelijkheid om extra services af te nemen voor meer woongemak, sociale contacten en/of de nodige zorg om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Klik hier voor een overzicht van het aanbod aan (zorg)voorzieningen.
  • kunt u in de woonservicecentra naast het restaurant ook gebruik maken van verschillende andere voorzieningen, zoals bijvoorbeeld een huiswinkel, kapsalon, internetcafé, bibliotheek, buitenterras en tuin.
  • woont u altijd dichtbij verschillende wijkvoorzieningen, zoals winkels, openbaar vervoer, park etc.   
  • is de wijkverpleegkundige uw vaste contactpersoon die <indien nodig> dag en nacht bereikbaar is.
  • moet u rekening houden met een aantal financiële lasten, klik hier, die overigens ook goed betaalbaar zijn als u een laag inkomen/pensioen heeft.   

  • U woont dus op een veilige plek waar u privacy heeft maar ook het gezelschap van anderen kunt opzoeken. U bent van alle gemakken voorzien en heeft (zorg)voorzieningen binnen handbereik.
    Klik hieronder op de foto voor het filmpje over WonenPlus in Kloosterheerd, Ter Apel.  

Meer weten over WonenPlus of interesse in een rondleiding? Kijk verder op deze website of tel. (0598) 68 68 68.


Film Wonen Plus .jpg

Heeft u vragen?

T (0598) 68 68 68

24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Contactformulier

In het kort

Zorggroep Meander staat voor zorg dichtbij huis, dichtbij mensen die hulp nodig hebben op het gebied van wonen, behandeling en zorg. Wij zorgen ervoor dat u zelf de regie houdt over uw eigen leven. In onze dienstverlening zijn uw wensen leidend. U kunt bij Zorggroep Meander terecht als u woont in
de omgeving van Veendam, Menterwolde, Pekela, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Musselkanaal, Ter Apel of Vlagtwedde.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de klantenservice via (0598) 68 68 68 of e-mail naar klantenservice@zgmeander.nl

Espria link

Espria