Zorg en begeleiding bij dementie

Met de juiste zorg en begeleiding bij (beginnende) dementie kunt u, als u dat wenst, thuis blijven wonen. Dat ontlast ook uw eventuele mantelzorger. Zorggroep Meander heeft verzorgenden, verpleegkundigen en behandelaren in huis die deskundig zijn op het gebied van dementie.

Echtpaar zwaaien.jpg

Alle zorg en begeleiding optimaal geregeld

U krijgt bij ons uw eigen casemanager. Uw casemanager regelt de zorg die u krijgt en de begeleiding van uw naasten. Hij of zij zorgt er bovendien voor dat alles optimaal op elkaar is afgestemd, zodat:

  • U thuis kunt blijven wonen
  • U een heldere dagstructuur en zoveel mogelijk rust ervaart 
  • Uw mantelzorgers worden ontlast

Welke zorg en begeleiding?; op maat en afgestemd

Er zijn verschillende mogelijkheden wanneer het gaat om zorg en begeleiding. Hieronder vindt u de mogelijkheden. Deze stemt uw casemanager in een gezamenlijk aanpak met u en uw naasten af.

Diagnostiek (onderzoek)

Heeft u geheugenproblemen of symptomen van dementie, dan kan uw huisarts u doorverwijzen naar de Geheugenpoli voor onderzoek en diagnose. Als uw situatie erom vraagt komen wij bij u thuis.

Behandeling bij dementie

Onze deskundigen op het gebied van dementie behandelen en begeleiden u en uw mantelzorgers. Dat begint met een persoonlijk gesprek bij u thuis. Uw huisarts of wijkverpleegkundige kan u doorverwijzen naar een van onze deskundigen.

Dagopvang

U kunt bij ons naar dagopvang voor mensen met dementie komen. Hier krijgt u professionele verzorging en begeleiding. We zorgen voor een heldere dagstructuur en u kunt meedoen aan activiteiten die bij u passen. U bent een of meer dagen of dagdelen per week welkom. Als u naar dagopvang komt ontlast dat ook uw partner en/of mantelzorger.

Dagbehandeling Psychogeriatrie

Dagbehandeling Psychogeriatrie (PG)  is voor mensen met beginnende dementie die thuis wonen. U krijgt professionele behandeling, zorg en begeleiding. Behandeling is uiteraard afhankelijk van wat u nodig heeft, bijvoorbeeld fysiotherapie, ergotherapie en/of logopedie. We zorgen voor een heldere dagstructuur en u kunt meedoen aan activiteiten die bij u passen. U bent een of meer dagen of dagdelen per week welkom. Als u naar dagbehandeling komt ontlast dat ook uw partner en/of mantelzorger.

Thuiszorg bij dementie (psychogeriatrische thuiszorg)

U krijgt uw eigen specialistische verzorgende die bij u thuis komt. U krijgt van hem of haar persoonlijke aandacht en de verzorging en begeleiding die u nodig heeft. Zodat u zich veilig en op uw gemak voelt. U kunt blijven vasthouden aan uw eigen dagelijkse ritme zoals u dat gewend bent. De specialistisch verzorgende ondersteunt, begeleidt en adviseert ook uw mantelzorger(s). 


Wat kost het? 

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en zorgvraag valt de zorg die u ontvangt per 1 januari 2015  onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Zorgverzekeringswet of onder de Wet langdurige zorg. Dat bepaalt of u een eigen bijdrage betaalt of niet. Wij informeren u hier graag over. Neem contact met ons op.

 

Heeft u vragen?

T (0598) 68 68 68

24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Contactformulier

In het kort

Zorggroep Meander staat voor zorg dichtbij huis, dichtbij mensen die hulp nodig hebben op het gebied van wonen, behandeling en zorg. Wij zorgen ervoor dat u zelf de regie houdt over uw eigen leven. In onze dienstverlening zijn uw wensen leidend. U kunt bij Zorggroep Meander terecht als u woont in
de omgeving van Veendam, Menterwolde, Pekela, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Musselkanaal, Ter Apel of Vlagtwedde.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de klantenservice via (0598) 68 68 68 of e-mail naar klantenservice@zgmeander.nl

Espria link

Espria