Personenalarmering

Met personenalarmering kunt u in geval van nood hulp inschakelen. Vanaf elke plek in uw huis, dag en nacht, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

personenalarmering.jpg

Stel u valt en bent niet meer in staat de telefoon te bereiken. Dan is de alarmknop van de personenalarmering een uitkomst. Dit draadloze alarm kunt u altijd bij u dragen. 

Met personenalarmering bent u altijd in staat om hulp van buitenaf in te roepen op het moment dat het nodig is. Dag en nacht, vanaf elke plek in uw huis.


Hoe werkt personenalarmering?

Met personenalarmering kunt u 24 uur per dag hulp inroepen. U krijgt een:

  • Draadloze drukknop in de vorm van een halszender en/of armband
  • Alarmapparaat in huis
    De installeur plaatst de apparatuur. Hij of zij legt uit hoe het werkt en doet samen met u een proefmelding bij de zorgcentrale. We controleren meteen uw gegevens. 

Een sleutelkluisje aan de buitenkant van uw huis is nodig, zodat uw mantelzorger of de professionele zorg naar binnen kan als er iets aan de hand is. Het kluisje heeft een beveiligingscode en is bestendig tegen inbraak en vernieling. U geeft de code van deze kluis door aan de zorgcentrale. Deze kluis dient u zelf aan te schaffen.


De drukknop heeft u in huis altijd bij u. Gebeurt er iets, dan drukt u op de knop. Het alarmkastje belt naar de centrale van Zorggroep Meander. U krijgt direct contact met een medewerker die is getraind om noodscenario’s in te schatten. Hij of zij waarschuwt iemand uit uw directe omgeving (uw mantelzorger) die zo snel mogelijk naar u toe komt. Als als u professionele zorg nodig heeft, waarschuwt de medewerker het zorgteam bij u in de buurt. 

Wat kost het?

U betaalt een vast bedrag per maand voor personenalarmering. De kosten zijn afhankelijk of u een zorgindicatie heeft of niet. Daarnaast betaalt u eenmalig aansluitkosten. Het sleutelkluisje moet u zelf aanschaffen. U krijgt korting op het sleutelkluisje als u lid bent van Zorggroep Meander Ledenvereniging. Wij informeren u hier graag over. Neem contact met ons op.

Heeft u vragen?

T (0598) 68 68 68

24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Contactformulier

In het kort

Zorggroep Meander staat voor zorg dichtbij huis, dichtbij mensen die hulp nodig hebben op het gebied van wonen, behandeling en zorg. Wij zorgen ervoor dat u zelf de regie houdt over uw eigen leven. In onze dienstverlening zijn uw wensen leidend. U kunt bij Zorggroep Meander terecht als u woont in
de omgeving van Veendam, Menterwolde, Pekela, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Musselkanaal, Ter Apel of Vlagtwedde.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de klantenservice via (0598) 68 68 68 of e-mail naar klantenservice@zgmeander.nl

Espria link

Espria