Dementie

Iemand die dementeert wordt niet meer beter, maar kan zich wel beter voelen. Het gaat er bij Zorggroep Meander dan ook vooral om dat iemand een leuke oude dag heeft en dat hij/zij zoveel mogelijk kan blijven doen wat hij/zij gewend is. Leefplezier zien we bij Zorggroep Meander als het belangrijkste doel. Dat betekent: een belangrijke rol voor de familie en veel keuzevrijheid voor de cliënt.

MJJ-20141104-Veendam-30.jpgZorggroep Meander biedt diverse (zorg)diensten aan mensen met dementie, afhankelijk van behoeften en mogelijkheden van cliënt, mantelzorger(s) en naaste familie:

 • Onderzoek en diagnose
 • (dag)behandeling en begeleiding
 • psychogeriatrische thuiszorg (behandeling aan huis)
 • dagopvang
 • alzheimercafé
 • (kleinschalig) wonen in kleine woongroepen, een woonservice- of woonzorgcentrum bij Zorggroep Meander

Zowel cliënten als mantelzorgers kunnen door Zorggroep Meander worden begeleid.

Diagnose en behandeling; u kunt bij onze onderzoekers en behandelaren terecht voor:

 • Onderzoek en diagnose: bij geheugenproblemen of symptomen van dementie kan de huisarts doorverwijzen naar een specialist Ouderengeneeskunde of psycholoog voor nader onderzoek. In samenspraak wordt er aan de hand van de diagnose een plan opgesteld voor de beste (zorg)ondersteuning. 
 • Behandeling en begeleiding bij dementie: Als het kan wordt de begeleiding na de diagnose overgedragen aan de huisarts en wijkverpleegkundige. Als de situatie meer aandacht vraagt, kan een casemanager van Zorggroep Meander begeleiding bieden onder eindverantwoordelijkheid van een specialist Ouderengeneeskunde.

MJJ-20141104-Veendam-60.jpgZorg en begeleiding:

 • Dagopvang voor mensen met dementie
  Bij dagopvang voor mensen met (beginnende) dementie is er professionele verzorging en begeleiding. Het is een vorm van dagbesteding en ontlast ook partner en/of mantelzorger. Er is een vast dagprogramma met verschillende activiteiten afgestemd op eigen wensen en behoeften.  
 • Dagbehandeling Psychogeriatrie
  Dagbehandeling Psychogeriatrie is behandeling in groepsverband en zorg op maat onder regie van een arts Ouderengeneeskunde.  
 • Psychogeriatrische thuiszorg
  Thuiszorg die past bij uw leven en belevingswereld. Met de juiste behandeling, extra hulp en zorg kunt u met (beginnende) dementie thuis blijven wonen en meedoen in de samenleving.
 • Alzheimercafé
  Regelmatige bijeenkomsten voor professionals, mantelzorgers, (licht) dementerenden, naasten en andere belangstellenden 

(Kleinschalig) wonen kan op de volgende locaties: 

Klik hier voor een indruk wat de voordelen zijn van wonen bij Zorggroep Meander voor mensen met dementie.

Heeft u vragen?

T (0598) 68 68 68

24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Contactformulier

In het kort

Zorggroep Meander staat voor zorg dichtbij huis, dichtbij mensen die hulp nodig hebben op het gebied van wonen, behandeling en zorg. Wij zorgen ervoor dat u zelf de regie houdt over uw eigen leven. In onze dienstverlening zijn uw wensen leidend. U kunt bij Zorggroep Meander terecht als u woont in
de omgeving van Veendam, Menterwolde, Pekela, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Musselkanaal, Ter Apel of Vlagtwedde.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de klantenservice via (0598) 68 68 68 of e-mail naar klantenservice@zgmeander.nl

Espria link

Espria