Zorggroep Meander

Waarde toevoegen aan het leven van kwetsbare mensen. Zodat zij de ruimte hebben een eigen, waardevol leven te leiden. Dat doen wij vanuit onze expertise op het gebied van wonen, zorg en behandeling.

2vriendinnen_content.jpg

Zorggroep Meander biedt in Oost-Groningen zorg thuis, behandeling en revalidatie en wonen bij ons. Ons werkgebied is Oost-Groningen. Dat omvat de gemeenten Veendam, Hoogezand-Sappemeer, Pekela, Menterwolde, Stadskanaal en Vlagtwedde. Wij hebben vier woonservicecentra en vier woonzorgcentra (verpleeghuizen).

Bij Zorggroep Meander bieden ruim 1.600 medewerkers en 500 vrijwilligers jaarlijks zorg aan circa 3.750 cliënten. Zorggroep Meander maakt deel uit van Espria.

Vanuit de wijk en dicht bij u in de buurt

U krijgt zorg als het kan bij u thuis en anders zo dichtbij mogelijk. Wij kennen de aanvullende zorgverleners in uw wijk en regio en kennen hun kwaliteiten. Omdat wij net als u thuis zijn in de wijk en buurt waarin u woont. 

Wie we zijn

Zorggroep Meander is innovatief in het inrichten van de dienstverlening. De wensen van onze (potentiële) cliënten zijn daarin leidend. Woorden die ons kenmerken zijn: professioneel, betrouwbaar, waardevol, toegankelijk en betaalbaar.

Wij gaan uit van de kracht van:

 • Mensen
 • Mogelijkheden in de wijk en buurt
 • Samenwerking met andere organisaties (zie voor meer informatie ook Projecten en samenwerking).

Wij helpen u om zo lang mogelijk zelfstandig en zonder zorgen te wonen. Dit kunnen we niet alleen. Dit doen we ook graag met andere organisaties in de wijk, ondersteund door alle mogelijkheden op het gebied van woonzorgtechnologie. En altijd in overleg met u, uw familie en andere betrokkenen. 

Wat we doen

Zorggroep Meander richt zich op de ouder wordende mens en biedt:

 • Thuiszorg
 • Diagnose, behandeling en begeleiding bij (beginnende) dementie
 • Zorg, begeleiding en diensten in de woonzorgcentra
 • Zorg, begeleiding, behandeling, revalidatie en diensten in de verpleeghuizen
 • Dagopvang en dagbehandeling
 • Behandelingen voor mensen die thuis wonen (eerstelijnszorg, dus zonder verwijzing van huisarts of specialist)

Zorggroep Meander heeft drie professionele lijnen- gezondheid en leefstijl- ondersteunen van het leven gericht op leefplezier- revalidatie en specialistische zorg (zowel thuis als bij tijdelijk verblijf)

Dit zijn onze doelstellingen:

 • Cliënten en medewerkers zijn zeer tevreden. We richten ons op leefplezier voor de cliënt en werkplezier voor de medewerker.
 • Cliënten krijgen een compleet zorgarrangement dat aansluit op zijn of haar behoeften en wensen.
 • We ondersteunen het leven van cliënten gericht op leefplezier en welbevinden. 
 • Een financieel gezond positie; waarbij Zorggroep Meander zich inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zorggroep Meander werkt hieraan door continue te verbeteren.

Downloads

Heeft u vragen?

T (0598) 68 68 68

24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Contactformulier

In het kort

Zorggroep Meander staat voor zorg dichtbij huis, dichtbij mensen die hulp nodig hebben op het gebied van wonen, behandeling en zorg. Wij zorgen ervoor dat u zelf de regie houdt over uw eigen leven. In onze dienstverlening zijn uw wensen leidend. U kunt bij Zorggroep Meander terecht als u woont in
de omgeving van Veendam, Menterwolde, Pekela, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Musselkanaal, Ter Apel of Vlagtwedde.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de klantenservice via (0598) 68 68 68 of e-mail naar klantenservice@zgmeander.nl

Espria link

Espria