Lezing over 'De eeuwige geest van de Langeleegte' in de Breehorn

donderdag 12 april 2018
14:30 t/m 16:00 uur
  • Breehorn

Op 12 april geeft Willem Molema in de Breehorn een lezing over de eeuwige geest van de Langeleegte. Willem Molema schreef het boek met herinneringen aan 100 jaar voetbal in Veendam. De lezing begint om 14.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Toegang is gratis. 

De ‘Eeuwige geest van de Langeleegte’ gaat over clubiconen als Henk Nienhuis en Jan Korte, over de drama’s van overleden spelers, over de harde leerschool van trainer Leo Beenhakker en over erotiek en romantiek. Kortom, in dit boek leeft de geest van een van de beroemdste voetbalstadions eeuwig voort.

Willem Molema is geboren op 3 maart 1952 in Veendam. Sinds 2001 woont hij in Oude Pekela. Hij begon zijn maatschappelijke loopbaan bij het aardappelmeelconcern Avebe, maar volgde al snel zijn hart en kwam in 1973 op de sportredactie van de toenmalige Winschoter Courant terecht. Ruim drie jaar later zei hij de sportjournalistiek vaarwel en werd verslaggever bij het voormalige Nieuwsblad van het Noorden (nu Dagblad van het Noorden), een functie die hij tot 2010 heeft bekleed. Daarnaast was hij 37 jaar voetbalscheidsrechter en vele jaren voorzitter van de scheidsrechtersvereniging Veendam e.o. (nu Oldambt en Veenkoloniën).