Longpunt Oost-Groningen in Veenkade

donderdag 15 februari 2018
14:00 uur
  • Veenkade

Donderdag 15 februari is er weer een Longpunt Oost-Groningen in Veenkade, Kaap de Goede Hoop 1 in Veendam. Het thema van de middag is 'Slaap apneu; klachten en behandeling’. Als long- of hartpatiënt kunt u last hebben van slaapapneu. Maar wat is dit eigenlijk en wat is er aan behandeling mogelijk? Manou de Vries, Specialistisch Verpleegkundige long/slaapapneu van het Ommelander Ziekenhuis Groningen is gastspreker deze middag. Tijdens de middag is er alle gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom! De middag begint om 14.00 uur.
 

Over het Longpunt

Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?


Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds. Zes keer per jaar zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners en zorgverleners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden onder meer (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname

Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u kijken op www.groningen.longfonds.nl.

Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken; veel longpatiënten hebben daar last van.