Longpunt Oost-Groningen in Veenkade

donderdag 15 maart 2018
14:00 uur
  • Veenkade

Donderdag 15 maart  gaat het bij  Longpunt Oost Groningen over:  ‘Tips en trucs voor het dagelijks leven, accepteren van je ziekte, omgaan met verlies’. Wat betekent dat voor jou als patiënt of voor je partner? Wat is voor jou kwaliteit van leven, hoe kom je in je kracht en wat heb je daar voor nodig? Anneke Hoekstra, Maatschappelijke Werker van het Ommelander Ziekenhuis Groningen is gastspreker deze middag. Tijdens de middag is er alle gelegenheid om uw vragen te stellen en met elkaar ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom!

 

Over het Longpunt

Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds. Zes keer per jaar zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners en zorgverleners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden onder meer (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname

Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u mailen naar ellybeens@longfonds.nl   Zie ook www.groningen.longfonds.nl

Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken; veel longpatiënten hebben daar last van.