Longpunt Oost-Groningen in Veenkade

donderdag 19 april 2018
14:00 uur
  • Veenkade

Donderdag 19 april  gaat het bij  Longpunt Oost Groningen over: ‘Meer bewegen met minder energie’. Bewegen is gezond voor iedereen, maar in het bijzonder voor mensen met een longziekte. Hoe kunt u meer bewegen, terwijl u minder energie ervaart? Behoud van conditie is belangrijk voor longpatiënten. Voldoende bewegen, letten op de ademhaling, bij wie kunt u terecht om uw conditie op peil te krijgen en te houden? Welke hulpmiddelen zijn er mogelijk? Spreker deze middag is Hilde Doornbos, fysiotherapeut bij Prenger & Hoekman. Tijdens de middag is er alle gelegenheid om uw vragen te stellen en met elkaar ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom!
 

Over het Longpunt

Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds. Zes keer per jaar zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners en zorgverleners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden onder meer (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname

Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u mailen naar ellybeens@longfonds.nl   Zie ook www.groningen.longfonds.nl

Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken; veel longpatiënten hebben daar last van.