Borg Westerwolde bovenaan zorgranglijst Zorgkaart Nederland

21 juni 2018

Woonzorgcentrum Borg Westerwolde van Zorggroep Meander scoort met een 9,1 als hoogste in de categorie ‘verpleeghuizen en verzorgingshuizen’ op Zorgkaart Nederland. Het woonzorgcentrum laat daarmee 2.427 andere huizen achter zich. Op zorgkaartnederland.nl, de website van de Patiëntenfederatie Nederland, kunnen cliënten en familie recensies geven aan hun zorgverlener.

Wat ben ik trots op de kundige en betrokken medewerkers van Borg Westerwolde, die met aandacht en plezier zorgen voor de bewoners. Zij hebben dit met elkaar voor elkaar gebokst. Een dikke pluim!

Het woonzorgcentrum in Ter Apel biedt kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Wat het woonzorgcentrum bijzonder maakt is dat we onze zorg zo veel als mogelijk inrichten en aanpassen aan wat de bewoner wil. Zij bepalen zoveel mogelijk zelf. Bijvoorbeeld hoe laat ze opstaan of naar bed gaan, wat ze willen eten en welke activiteiten ze willen doen. We geven alle ruimte voor hun eigen dagritme, gewoontes, favoriete activiteiten en ontspanning. Ons uitgangspunt: Ja het kan, mits….

Deze manier van zorgverlenen past precies in de visie van Zorggroep Meander op wonen. Ook in onze andere woonzorgcentra (Parkheem in Stadskanaal, Heggerank in Musselkanaal en Veenkade in Veendam) gaan we altijd uit van de wensen van de cliënt.

Renate Kamphuis, directeur Zorg: “Ontzettend mooi om te zien dat deze manier van omgaan met de cliënt zich vertaalt in dit prachtige cijfer. Wat ben ik trots op de kundige en betrokken medewerkers van Borg Westerwolde, die met aandacht en plezier zorgen voor de bewoners. Zij hebben dit met elkaar voor elkaar gebokst. Een dikke pluim!”