Geslaagde kookwedstrijd in A-Horst en Kloosterheerd

27 februari 2018

In de Sooz restaurants in Kloosterheerd in Ter Apel en A-Horst in Musselkanaal – beide locaties van Zorggroep Meander - vonden donderdag 22 februari twee heuse kookwedstrijden plaats. Leerlingen van de Hotelschool van het Stenden College uit Emmen hadden de opdracht gekregen om lunchgerechten voor de menukaart van de restaurants te ontwikkelen. Passend bij de doelgroep, maar ook aantrekkelijk voor bezoekers en medewerkers.

De leerlingen van de Hotelschool deden hun uiterste best om er iets moois van te maken. De beste gerechten verdienen een plaatsje op de lunchkaart van de Sooz restaurants van Zorggroep Meander. In de jury’s op beide locaties waren de bewoners, koks en medewerkers vertegenwoordigd. Het was een feestelijke en smaakvolle middag die er vast toe gaat leiden dat het binnenkort nog smaakvoller eten is in de restaurants, waar bewoners elke dag eten en ook buurtbewoners aan kunnen schuiven.

De kookwedstrijden zijn een uitvloeisel van een samenwerking tussen Zorggroep Meander en het Stendencollege. De samenwerking past in het streven om de gastvrijheid en kwaliteit van dienstverlening in de restaurants te verder door te ontwikkelen. De samenwerking leidt er ook toe dat dit voorjaar leerlingen van de Hotelschool stage gaan lopen in de restaurants van Zorggroep Meander.