Jaarverslag Zorggroep Meander laat verlies zien

30 mei 2018

Zorggroep Meander sluit het jaar 2017 af met een negatief resultaat. Dat blijkt uit het jaarverslag en de jaarrekening die zijn gepubliceerd. Het verlies bedraagt 3,4 miljoen euro.

Een deel van het tekort wordt veroorzaakt door factoren die al voor 2017 speelden. Het gaat om nabetaling van de onregelmatigheidstoeslag en lagere tarieven voor thuiszorg. Veel VVT-instellingen hebben hier last van gehad en Zorggroep Meander merkt dat de effecten hiervan op de exploitatie nu nog doorebben. Directie Zorggroep Meander: “Naast operationele ontwikkelingen is ook het vervroegd sluiten van één van onze verpleeghuislocaties begin 2017 een oorzaak geweest.”

Zorggroep Meander streeft voor 2018 naar een 0-begroting en treft verschillende maatregelen om dat te bereiken. De maatregelen zijn gericht op het verhogen van de bedbezetting en de productiviteit in de thuiszorg, het efficiënter en doelmatiger werken en op het verlagen van het verzuimcijfer. Verder onderzoeken we om in de Bolderbörg in Vlagtwedde en de Breehorn in Veendam extra woningen te creëren.

Directie Zorggroep Meander: “We zijn ervan overtuigd dat we als echte Oost-Groningse zorgorganisatie, geworteld in de regio, deze tegenvaller samen met 1.500 betrokken medewerkers te boven kunnen komen. We zien dat de maatregelen die we treffen effect sorteren en dat we de afgelopen twee maanden een positief resultaat hebben behaald. Er zit veel potentie in de organisatie en klanten waarderen ons zeer, zoals ook blijkt uit onze waarderingen op Zorgkaart Nederland; een 8,2 gemiddeld voor de woonzorg- en revalidatiecentra, een 8,3 gemiddeld voor de thuiszorg. Dit maakt ons enorm trots op alle medewerkers die hier hard aan werken. We zetten samen de schouders eronder.”

Jaarverslag en jaarrekening downloaden

  1. 1,2 MB Download
  2. 492 kB Download