Nieuwe maaltijdkring van start waar jong en oud samen koken

11 januari 2018

Op woensdagmiddag 17 januari start de tweede van drie 'Heel Sorghvliet Kookt' maaltijdkringen in Veencompas (Compaen), Veendam. Samen met Compaen en scholengemeenschap Winkler Prins organiseren we maandelijkse maaltijdkringen door en voor jongeren en ouderen. In het project koken ouderen en jongeren samen, ze eten met elkaar en er vindt verbinding plaats. De maaltijdkring is bedoeld voor met name alleenstaande ouderen woonachtig in Sorghvliet. Huis aan huis wordt er in Sorghvliet een flyer verspreid. Van de deelnemers wordt een kleine bijdrage van € 2,50 per maaltijd gevraagd. Vrijwilligers zijn aanwezig om de activiteit te ondersteunen. 

Interesse?

Meer informatie of aanmelden voor de maaltijdkring in de Breehorn (dinsdag 16 januari) kan bij Anneke Ritzema: a.ritzema@zgmeander.nl, 0598 68 68 68.

Meer informatie of aanmelden voor de maaltijdkring in Veencompas (woensdag 17 januari, De Ontmoeting, Jan Salwaplein) kan bij Rudie Spitzen: rspitzen@compaenveendam.nl, 0598-69 81 19.

Tijd: 16.00-19.00 uur

Kosten: €2,50 p.p.

Is vervoer een probleem? Dan zorgen wij voor een oplossing!

Op 24 oktober is gestart met de eerste maaltijdkring in de Breehorn. Inmiddels koken en eten daar acht ouderen samen met vier jongeren. Vanaf 17 januari wordt er maandelijks gegeten in Veencompas (Compaen) en in maart start de derde maaltijdkring in woonzorgcentrum Veenkade.

Het project 'Heel Sorghvliet kookt' maakt onderdeel uit van het programma “Meer Veerkracht, Langer thuis” dat mogelijk wordt gemaakt door het fonds NutsOhra. Het is gericht op het langer zelfstandig wonen van ouderen en het kweken van begrip voor elkaar.