Wijkverpleegkundigen krijgen gezicht op website

20 juni 2018

Vanaf nu kunt u al onze wijkverpleegkundigen vinden op deze website. Zo kunt u precies zien wie de wijkverpleegkundige is bij u in de buurt. U vindt de wijkverpleegkundigen in het overzicht met al onze specialisten.

Waarvoor contact met een wijkverpleegkundige?

Een gesprek met de wijkverpleegkundige kan u veel duidelijkheid geven. Samen bespreekt u welke zorg u nodig heeft, wat u zelf kunt of wat u graag weer zelf wilt kunnen. De wijkverpleegkundige kan u goed informeren over uw mogelijkheden, omdat ze bekend is in uw wijk, uw huisarts kent en op de hoogte is van andere voorzieningen in de buurt. Daarnaast heeft zij contacten met onder andere de gemeente en behandelaren zoals onze fysio- en ergotherapeuten. U kunt bij de wijkverpleegkundige terecht met uw vragen (bijvoorbeeld over hoe u hulpmiddelen moet gebruiken) en voor advies (ook als u bijvoorbeeld wilt leren uzelf een injectie te geven).

Geen verwijzing nodig

Voor thuiszorg heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig. Als u een afspraak wilt maken met één van onze wijkverpleegkundigen kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen. U kunt ook langskomen bij het steunpunt thuiszorg bij u in de buurt. De locaties van de steunpunten vindt u op de pagina over thuiszorg.