Mevrouw Wilken woont met WonenPlus in woonservicecentrum A-Horst in Musselkanaal.

“Mijn man was al een poosje ziek en overleed toen ik hier net woonde. We waren precies zestig jaar getrouwd”, vertelt mevrouw Wilken. “Ik mis hem nog elke dag en dan ben ik blij dat ik hier even over de gang kan lopen om een praatje te maken met andere bewoners voor wat afleiding.” Mevrouw Wilken woont in een mooi tweekamerappartement met WonenPlus in het woonservicecentrum A-Horst in Musselkanaal. Ze woont zelfstandig en kan tegelijk het gezelschap van anderen opzoeken.

Vanaf haar bank kijkt mevrouw Wilken uit over een groot wandelpark met een vijver en een dierenweide. De elektrische zonwering, die in elke woning standaard aanwezig is, is naar beneden. “Ik moest eerst wel wennen hoor, toen ik hier kwam. Mijn man en ik hadden zo’n mooi eigen huisje. Maar ik kon dat niet meer allemaal zelf doen en alleen regelen.” Mevrouw Wilken is geboren en getogen in Musselkanaal. “Het is zo fijn dat ik in Musselkanaal kan blijven wonen, ik had hier nooit weg gewild. En nu heb ik hier het mooiste plekje in A-Horst!” zegt ze terwijl ze trots naar buiten wijst.
 

"De kinderen kunnen niet elk moment van de dag bij mij komen als er wat is. Dus het is voor hen ook een heel veilig gevoel dat ik hier zit."

Niet alleen mevrouw Wilken is blij met haar appartement in A-Horst, het geeft ook haar kinderen een vertrouwd gevoel. “Ik heb hier een alarmsysteem in huis, als me wat gebeurt, druk ik op een knop en zijn ze zo bij me. De kinderen kunnen niet elk moment van de dag bij mij komen als er wat is. Dus het is voor hen ook een heel veilig gevoel dat ik hier zit. Mijn dochter wil nog graag mijn was doen en ze maakt hier schoon, maar ik kan het ook hier laten doen.”

Met WonenPlus krijgt mevrouw Wilken de warme maaltijd zeven dagen in de week in het restaurant geserveerd. De koks bereiden het eten vers en ambachtelijk en houden uiteraard rekening met eventuele dieetwensen. “Het eten is heerlijk en het is uitstekend geregeld hoor! Als je zelf niet kunt komen, word je wel opgehaald. De mensen die hier werken zijn sowieso allemaal ‘loiverds’. Ze leggen m’n tabletjes voor me klaar in de keuken en ze komen altijd even bij me zitten om een praatje te maken.”

WonenPlus staat voor zelfstandig wonen op een betrouwbare plek met de mogelijkheid om gemakkelijk het gezelschap van anderen op te zoeken. In A-Horst worden regelmatig activiteiten georganiseerd waarbij bewoners op een leuke manier contact hebben met elkaar en met andere bewoners uit Musselkanaal. "Het is fijn om af en toe even een ommetje te maken buiten in het park. Maar hier binnen is ook genoeg te doen hoor. Ik doe bijvoorbeeld altijd mee aan de bingo."

Mevrouw Wilken weet dat ze hier niet meer weg hoeft en daar is ze blij om. Ze geniet van haar woning. “Ik heb wat oude meubels meegenomen die nog mooi waren en verder heb ik leuke nieuwe meubeltjes gekocht. Ik vind dat ik het heel gezellig heb zo.” De alarmknop ligt in de fruitschaal. “Ik zit hier goed!” besluit ze.