WonenPlus in de Bolderbörg

WonenPlus in de Bolderbörg Ervaringen van een dochter

De moeder van Ans Nobbe woont met WonenPlus in woonservicecentrum Bolderbörg in Vlagtwedde. Mevrouw Tolk-Grooten was de eerste huurder in Bolderbörg volgens het woonconcept WonenPlus.

“We merken dat, naarmate mijn moeder ouder wordt, ze meer zorg en aandacht nodig heeft. Daarom wilden mijn broer en ik heel graag dat mijn moeder zou verhuizen naar een plek waar ze veiliger zou zijn en ook wat dichter bij ons in de buurt. In haar eigen huis vereenzaamde ze eigenlijk.” Ans informeerde of haar moeder een zorgindicatie kon krijgen, maar die werd tot drie keer toe afgewezen. “Waar moet je dan naar toe? Toen raadde iemand ons aan om eens naar Bolderbörg te gaan."


In woonservicecentrum Bolderbörg in Vlagtwedde worden met WonenPlus appartementen verhuurd via de woningcorporatie. “Hier is de zorg gegarandeerd, maar op verzoek; mijn moeder kan zo veel of weinig zorg krijgen als zij zelf wil.” Tot opluchting van Ans en haar broer besloot mevrouw Tolk te verhuizen naar Bolderbörg.

“Mijn moeder heeft zich hier vanaf dag één zo welkom gevoeld. Een mooi appartement dat we met elkaar gezellig hebben ingericht. De wijkverpleegkundige van Zorggroep Meander zag gelijk dat mijn moeder een ander, speciaal bed nodig had en heeft dat direct geregeld.” Mevrouw Tolk heeft één vast contactpersoon, de wijkverpleegkundige. Bij haar kan ze terecht met al haar vragen over wonen, de service en de zorg. “Wat fijn is, is dat mijn moeder zelf de regie heeft. Ze wordt niet betutteld, maar behandeld als een individu.”

“Ik woon hier 5 minuutjes vandaan. Als er wat is, bellen ze me vanuit Bolderbörg. In goed overleg komen we snel tot oplossingen en er kan gelijk actie worden ondernomen. De lijntjes zijn kort. Dat geeft mijn moeder en ons als familie een gerust gevoel. We hoeven ons ook geen zorgen meer te maken dat mijn moeder vereenzaamt”, vertelt Ans lachend. “Er worden hier ontzettend veel activiteiten georganiseerd en mijn moeder doet vanaf het begin overal aan mee. Met WonenPlus krijgt ze elke dag de warme maaltijd in het restaurant en als ze eens een mindere dag heeft, komen ze haar zelfs ophalen. Ze maakt altijd een praatje met iemand, heeft veel aanspraak en kent geen moment van verveling. Ja, hier wil je wel wonen!”