Scholing

Scholing Koploper stagebedrijf & Ketenstage

Jaarlijks biedt Zorggroep Meander 300 stagiaires een stageplaats en momenteel kent de organisatie 36 leerwerkplekken. Om deze stagiaires en leerlingen goed te kunnen begeleiden zijn 170 werkbegeleiders actief en wordt het proces ondersteund door drie praktijkopleiders.

Zorggroep Meander als stagebedrijf

Zorggroep Meander draagt bij aan de innovatie van het onderwijs door vernieuwende stages aan te bieden, zoals de ketenstage Student volgt Cliënt, Gildeleren en leerafdelingen. De werkbegeleiders en praktijkopleiders zijn sleutelfunctionarissen in deze mooie initiatieven en zorgen voor hoogwaardige kwaliteit van het leerklimaat.

Ketenstage

De ketenstage is een samenwerking tussen Oosterlengte, OZG Winschoten, Zorggroep Meander en de Academie Verpleegkunde van de Hanzehogeschool. Het doel van de ketenstage is het verbeteren van het imago van de ouderenzorg onder HBO-V studenten. Daarnaast willen we met de stage het lerende effect tussen zorginstellingen vergroten. Tijdens een ketenstage loopt een student drie prakrijkstages: zes weken bij iedere zorgaanbieder in de keten van de cliënt. Een belangrijk onderdeel is de leergemeenschap bestaande uit studenten, begeleiders en docenten van de instellingen waarin kennis en ervaringen worden gedeeld om zo de kwaliteit van de stage en zorg te verbeteren.