Palliatieve zorg

Palliatieve zorg is de zorg voor mensen in de laatste fase van het leven, als iemand een aandoening heeft en genezen niet meer mogelijk is. Het is verlichtende of verzachtende zorg in het eigen huis, of in een kamer op onze locatie Parkheem of Veenkade.

U krijgt medische en verpleegkundige zorg overdag. Eventueel komt er 's nachts een verzorgende die bij u blijft (waakzorg). We ondersteunen ook uw naasten. 

Palliatieve zorg wordt ook wel terminale zorg of stervensbegeleiding genoemd, maar is veel breder dan dat. De zorg of behandeling richt zich op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. De zorg die u krijgt is gericht op het verminderen van lijden en het verbeteren van de kwaliteit van uw leven in de laatste fase. Zodat u zoveel mogelijk de regie houdt over uw leven en sterven. 

Wij hebben aandacht voor:

  • Lichamelijke klachten zoals pijn of benauwdheid
  • Gevoelens van angst, verdriet en verwerking van de ziekte
  • Vragen (psychische, sociale en spirituele) rondom leven en dood
  • Zorg voor de naasten
  • Allerlei praktische zaken

Deze zorg heeft betrekking op de laatste fase waarin nog een korte levensverwachting is van ongeveer drie maanden.

Palliatieve zorg bij ons

Wij hebben een appartement voor palliatieve zorg in Parkheem in Stadskanaal en twee kamers voor palliatieve zorg in Veenkade in Veendam.

Wat kost het? 

Vanaf 1 januari 2015 valt palliatieve zorg thuis onder de zorgverzekeringswet. Dit betekent dat de zorg die u ontvangt wordt vergoed vanuit uw eigen zorgverzekeraar. Er is geen sprake van een eigen bijdrage of eigen risico. De wijkverpleegkundige zal samen met u bepalen welke zorg u nodig heeft. Zij zal samen met u kijken naar de mogelijkheden.

Heeft u vragen?

T (0598) 68 68 68

24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Contactformulier

In het kort

Zorggroep Meander staat voor zorg dichtbij huis, dichtbij mensen die hulp nodig hebben op het gebied van wonen, behandeling en zorg. Wij zorgen ervoor dat u zelf de regie houdt over uw eigen leven. In onze dienstverlening zijn uw wensen leidend. U kunt bij Zorggroep Meander terecht als u woont in
de omgeving van Veendam, Menterwolde, Pekela, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Musselkanaal, Ter Apel of Vlagtwedde.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de klantenservice via (0598) 68 68 68 of e-mail naar klantenservice@zgmeander.nl

Espria link

Espria