Lenen van hulpmiddelen

Hulpmiddelen die u (tijdelijk) nodig heeft, leent u heel gemakkelijk en snel bij een uitleenpunt in Stadskanaal, Vlagtwedde, Ter Apel, Musselkanaal of Veendam. Allerlei hulpmiddelen, van bedverhogers, rolstoel of een hoog/laag-bed tot een douchestoel, kunt u tot 26 weken kosteloos gebruiken wanneer u lid bent van de ledenvereniging van Zorggroep Meander.

hulpmiddelen.jpg

 

Welke hulpmiddelen kunt u ophalen ?

Grotere hulpmiddelen (zoals een hoog/laag-bed, patiëntenlift of trippelstoel) bezorgen wij bij u. Neemt u daarvoor contact met ons op. Wanneer u lid bent van de ledenvereniging van Zorggroep Meander, kunt u de kleinere hulpmiddelen gratis lenen (maximaal 26 weken) en  afhalen op een van de uitleenpunten.

Waar vindt u een uitleenpunt?

Er zijn vier uitleenpunten:

 • Stadskanaal, locatie Parkheem, Irenelaan 29503 KB Stadskanaal
  Open: maandag t/m vrijdag van 10.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 15.00 uur 
 • Vlagtwedde, locatie Bolderbörg, Irenestraat 589541 BW Vlagtwedde
  Open: maandag t/m vrijdag van 10.00 - 14.00 uur 
 • Ter Apel, locatie Kloosterheerd, Dr. Bekenkampstraat 55 9561 RD Ter Apel
  Open: maandag t/m vrijdag van 10.00 - 14.00 uur
 • Veendam, locatie Veenkade, Kaap de Goede Hoop 19642 AP Veendam
  Open: maandag t/m vrijdag van 09.00 - 16.30 uur 
 • Musselkanaal, Nijverheidslaan 1 (Musselpark) 9581 EJ Musselkanaal
  Open: maandag t/m vrijdag van 13.30 – 14.30 uur. Tel nummer: 0599-568104

Hoe gaat het in z'n werk?

U kunt het hulpmiddel zelf (laten) halen op vertoon van uw legitimatie. Grote hulpmiddelen bezorgen wij bij u thuis. Is er spoed, dan regelen wij dat extra snel. Krijgt u thuiszorg? Dan regelt de wijkverpleegkundige dit voor u.

Hoe lang mag u het hulpmiddel lenen?

U kunt een hulpmiddel in eerste instantie gratis lenen voor maximaal 26 weken. Heeft u het hulpmiddel langer nodig, dan is een aparte aanvraag nodig. U kunt deze indienen bij uw ziektekostenverzekeraar of bij de gemeente (WMO).

Is er iets kapot of heeft u klachten? 

Neemt u contact op met Medipoint, telefoonnummer 088 – 10 20 100 als er iets is met het hulpmiddel. We regelen dan voor u dat het wordt gerepareerd of omgeruild.

Heeft u het hulpmiddel niet meer nodig? 

Breng het hulpmiddel schoon en compleet terug naar het uitleenpunt als u het niet meer nodig heeft. Grote hulpmiddelen die wij bij u thuis hebben bezorgd, halen we weer op. Neem daarvoor contact op met Medipoint, telefoonnummer 088 – 10 20 100 of kijk op www.medipoint.nl.

Wat kost het?

Veel hulpmiddelen leent u gratis voor maximaal 26 weken, want die worden vergoed vanuit het basispakket van uw ziektekostenverzekering. Als lid van Ledenvereniging Zorggroep Meander kunt u de meeste loophulpmiddelen gratis lenen.

Misschien heeft u een machtiging nodig

Voor sommige hulpmiddelen heeft u een machtiging van de zorgverzekeraar nodig. Uw wijkverpleegkundige informeert u daar graag over. U kunt ook contact opnemen met Klantenservice Zorggroep Meander. Houdt uw verzekeringspas dan bij de hand. 

Langer nodig?

Na 26 weken hangen de kosten af van het soort hulpmiddel. Vergoeding is mogelijk via de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning), het PGB (persoonsgebonden budget) of uw zorgverzekeraar. Komt u daarvoor niet in aanmerking, dan kunt u een hulpmiddel huren of kopen.

Korting op hulpmiddelen voor leden van Ledenvereniging

Heeft u blijvend een hulpmiddel nodig? Als u lid bent van Ledenvereniging Zorggroep Meander heeft u in sommige gevallen de mogelijkheid om het hulpmiddel te kopen met een korting. 

Hulpmiddel kopen?

Wilt u een hulpmiddel kopen? Dat kan via de webwinkel van Medipoint. Daar treft u een groot deel van ons assortiment aan en er zijn ieder kwartaal aanbiedingen.

Meer informatie?

Medipoint uitleen hulpmiddelen
T (088) 10 20 100 

Hulpmiddelen kopen

Klantenservice Zorggroep Meander
T (0598) 68 68 68
E klantenservice@zgmeander.nl

Heeft u vragen?

T (0598) 68 68 68

24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Contactformulier

In het kort

Zorggroep Meander staat voor zorg dichtbij huis, dichtbij mensen die hulp nodig hebben op het gebied van wonen, behandeling en zorg. Wij zorgen ervoor dat u zelf de regie houdt over uw eigen leven. In onze dienstverlening zijn uw wensen leidend. U kunt bij Zorggroep Meander terecht als u woont in
de omgeving van Veendam, Menterwolde, Pekela, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Musselkanaal, Ter Apel of Vlagtwedde.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de klantenservice via (0598) 68 68 68 of e-mail naar klantenservice@zgmeander.nl

Espria link

Espria