Vakantiewerk voor Geneeskundestudenten

Vakantiewerk voor Geneeskundestudenten Doe alvast relevante ervaring op voor jouw coschappen!

Kom jij vakantiewerk doen bij de revalidatieafdeling van Zorggroep Meander? We starten met een pilot waarin je met medestudenten al werkend ervaring op kan doen in de ouderenzorg en revalidatie. Na een korte training kun je aan de slag als helpende op een revalidatieafdeling in Veendam of Musselkanaal. Je mag visite lopen met de arts en je kunt tijdens je werk medisch technische handelingen trainen. Een mooie voorbereiding op je coschappen! Bij revalidatie wordt multidisciplinair gewerkt en de zorgplannen worden integraal besproken.

Susan Deelstra werkte als geneeskundestudent in 2017 een aantal maanden op de revalidatieafdeling van Zorggroep Meander. Ze vertelt graag over haar ervaring: "Ik heb een erg leuke en leerzame tijd gehad bij de Heggerank in Musselkanaal, waar ik vier maanden als helpende heb gewerkt. Van tevoren verwachtte ik dat ik als helpende met name het andere personeel zou gaan ondersteunen, bijvoorbeeld bij het wassen en aankleden. Al snel bleek echter dat ik vooral ook zelfstandig met de revalidanten mocht werken. Dit was in het begin even schrikken. Als geneeskundestudent wist ik immers, behalve wat ik tijdens mijn zorgstage heb geleerd, vrij weinig van de zorg. Toch kijk ik hier erg positief op terug. Mijn collega's waren super behulpzaam en hielpen me waar nodig. Hier had ik in de eerste weken ook veel behoefte aan, maar al vrij snel kon ik me redelijk goed redden met de revalidanten.

Tijdens mijn tijd bij Zorggroep Meander heb ik vele zorgtechnische handelingen geleerd en ook op medisch vlak nog één en ander opgestoken (wat me ook nog wat extra puntjes op de voortgangstoets heeft opgeleverd!). Maar nog veel belangrijker: ik heb kennis gemaakt met de oudere patiëntengroep en hun mooie verhalen, ik heb nóg meer respect gekregen voor de andere kant van de zorg én ik heb ervaren hoe het is om onderdeel te zijn van een team. Want ook al kom je daar als leek, je wordt hartelijk ontvangen en gerespecteerd als collega. Ik raad al mijn medestudenten aan om dit alles ook zelf te komen ervaren!"

Ik raad al mijn medestudenten aan om dit zelf te komen ervaren!

Wat verwachten we van jou en wat kun je van ons verwachten?

Voor deze pilot zoeken we studenten die hun zorgstage hebben gehaald en in de zomerperiode zin hebben om in Musselkanaal of Veendam aan de slag te gaan voor 16-24 uur per week. Je verdient €10,77 per uur (exclusief ORT).  Voor je aanstelling moet je een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) kunnen overleggen. 

Je krijgt een training in ons ''skills lab" voor je aan de slag gaat als helpende op één van onze revalidatieafdelingen. 

Inschrijfformulier vakantiewerk geneeskundestudent