Dagopvang

Dagopvang voor ouderen is extra ondersteuning voor mensen die thuis wonen. Het is een vorm van dagbesteding op één van onze locaties. Bij de dagopvang krijgt u professionele begeleiding en, als dat nodig is, verzorging. Tijdens de dagopvang kunt u meedoen aan activiteiten die bij u passen.

MJJ-20170321-dagopvang-17

Dagopvang helpt u bij het behouden en verbeteren van uw eigen vaardigheden en biedt gezelligheid en structuur aan de dag. Dagopvang ontlast ook uw partner en/of mantelzorger.

U kunt één of meer dagen per week naar de dagopvang komen. Onze verzorgenden en activiteitenbegeleiders ondersteunen en begeleiden u. Zij begeleiden u bij dagelijkse bezigheden (zoals wassen, koken of een hobby) en bieden u deze aan binnen een vast dagprogramma. De groep bestaat uit ongeveer tien deelnemers.

Locaties

U bent voor dagopvang welkom op één van onze locaties in:

Gespecialiseerde dagopvang voor mensen met dementie of de ziekte van Parkinson

Naast dagopvang voor ouderen biedt Zorggroep Meander op de volgende locaties ook gespecialiseerde dagopvang:

  • Waterkring (Parkheem) in Stadskanaal: dagopvanggroep voor zowel mensen met dementie als met de ziekte van Parkinson
  • Veenkade in Veendam: dagopvanggroep voor mensen met dementie.

De activiteiten vinden plaats in groepsverband en richten zich op het handhaven en bevorderen van het zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren. Ook hebben we aandacht voor het voorkomen van achteruitgang in uw lichamelijke, geestelijke en sociaal-emotionele vaardigheden. We blijven uw vaardigheden stimuleren door een prikkelende omgeving en een activerende houding van onze medewerkers.

Beide dagopvanglocaties bieden professionele verzorging en begeleiding, met oog voor het individu. Op de achtergrond zijn wisselend deskundige behandelaren van meerdere disciplines aanwezig, zoals een specialist ouderengeneeskunde of een casemanager dementie. Zij adviseren en ondersteunen de zorgkundigen in uw begeleiding. Uw naaste familie of mantelzorgers worden nauw betrokken bij de voorgang.

Wat kost het?

Afhankelijk van uw situatie valt dagopvang (en vervoer) onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Uw gemeente is hiervoor verantwoordelijk. De hoogte van uw eigen bijdrage is afhankelijk van uw situatie. Wij informeren u hier graag over.

Rondleiding

Wilt u eens kijken op één van onze dagopvanglocaties? Dat kan. Neem contact op met onze klantenservice.

Heeft u vragen?

T (0598) 68 68 68

24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Contactformulier

In het kort

Zorggroep Meander staat voor zorg dichtbij huis, dichtbij mensen die hulp nodig hebben op het gebied van wonen, behandeling en zorg. Wij zorgen ervoor dat u zelf de regie houdt over uw eigen leven. In onze dienstverlening zijn uw wensen leidend. U kunt bij Zorggroep Meander terecht als u woont in
de omgeving van Veendam, Menterwolde, Pekela, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Musselkanaal, Ter Apel of Vlagtwedde.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de klantenservice via (0598) 68 68 68 of e-mail naar klantenservice@zgmeander.nl

Espria link

Espria