Breehorn

Breehorn Woonservice in Veendam

De Breehorn is een woonservicecentrum in de wijk Sorghvliet in Veendam.  De Breehorn staat voor zelfstandig wonen op een veilige plek. U heeft privacy maar kunt ook het gezelschap van andere ouderen opzoeken. En er zijn uitstekende (zorg)voorzieningen binnen handbereik. De Breehorn ligt op loopafstand van winkelcentrum Sorghvliet.

Uw appartement

In de Breehorn kunt u een modern één- of tweekamerappartement huren. Alle appartementen beschikken over een eigen douche, toilet, keuken, hang- en legkast en elektrische zonwering. De woningen zijn drempelvrij en in het gebouw is een lift. Om het huis ligt een mooie gemeenschappelijke tuin. U kunt uw appartement volledig naar eigen smaak inrichten. Uw huisdier is, in overleg, van harte welkom.

Huren via WonenPlus

Wanneer u nog veel zelf kunt, maar ook extra zorg en service wenst, past WonenPlus waarschijnlijk goed bij u. U huurt het appartement van woningcorporatie Acantus. De zorg en service die u nodig heeft, ontvangt u van Zorggroep Meander. In het pakket zijn personenalarmering en dagelijks een warme, verse maaltijd in het gezellige restaurant standaard inbegrepen. Zorg is dichtbij en kunt u naar behoefte afnemen; een veilig gevoel.

Wonen met indicatie

Als u meer zorg nodig heeft, is het ook mogelijk om met een indicatie te komen wonen in de Breehorn. U betaalt hiervoor dan een eigen bijdrage aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK).

Activiteiten

In De Breehorn worden veel gezellige activiteiten georganiseerd. Bewegen, spelletjes of lezingen, bijvoorbeeld. Soms worden ook uitstapjes ondernomen.

De Breehorn is het multifunctionele centrum van de wijk Sorghvliet. Er vinden daarom ook diverse wijkactiviteiten plaats.

Voorzieningen

In De Breehorn zijn de volgende  voorzieningen aanwezig:

  • restaurant
  • bibliotheek
  • winkel
  • kapper
  • wasservice
De bibliotheek in De Breehorn
De bibliotheek in De Breehorn

Aanvullende diensten en producten

Bij Zorggroep Meander kunt u, afhankelijk van uw woonvorm, nog extra diensten en producten afnemen. Deze diensten en producten bekijkt u hier.