WonenPlus

WonenPlus Zelfstandig wonen met zorg binnen handbereik

WonenPlus betekent zelfstandig wonen in een veilige en gezellige omgeving met standaard personenalarmering, dagelijks een verse warme maaltijd in het restaurant en (zorg)voorzieningen binnen handbereik. Er is keuze uit één- of tweekamerappartementen in één van onze woonservicecentra in Veendam, Musselkanaal, Vlagtwedde of Ter Apel. U kunt naar eigen behoefte gebruik maken van thuiszorg en extra diensten. U heeft geen zorgindicatie nodig; iedereen mag bij ons komen wonen.

Hoe werkt WonenPlus?

U huurt via de woningcorporatie een woning in één van onze woonservicecentra. Bij de kosten zit personenalarmering en dagelijks een warme, verse maaltijd in het gezellige restaurant standaard inbegrepen.

Het woonservicecentrum biedt u de mogelijkheid om extra services af te nemen voor meer woongemak. Het gaat bijvoorbeeld om thuiszorg, deelname aan activiteiten, een wasservice of huishoudelijke hulp.

U kunt u in het woonservicecentrum naast het restaurant ook gebruik maken van verschillende andere voorzieningen, zoals een huiswinkel, kapsalon, internetcafé, bibliotheek, buitenterras en tuin. Daarbij staan de woonservicecentra allemaal dichtbij verschillende wijkvoorzieningen.

Elke dag een verse, warme maaltijd in het restaurant

U krijgt elke dag, zeven dagen per week, een heerlijke, gezonde en ter plekke vers bereide warme maaltijd in het restaurant. U eet gezellig samen met andere mensen die in of in de buurt van het woonservicecentrum wonen. Zo kunt u als u dat wilt leuke sociale contacten opbouwen en onderhouden. Ook uw bezoek kan mee-eten als u dat wenst. U heeft elke dag keuze uit twee verschillende menu’s met voor-, hoofd- en nagerecht. Naast de meer traditionele gerechten verrast de kok u ook met bijzondere gerechten die u kunt proberen.

Naast een warme maaltijd kunt u overdag ook terecht in het restaurant voor een kopje koffie, iets anders te drinken en iets lekkers erbij.

Het eten is heerlijk en het is uitstekend geregeld hoor! Als je zelf niet kunt komen, word je wel opgehaald. De mensen die hier werken zijn sowieso allemaal ‘loiverds’.

Standaard in het arrangement: Personenalarmering

Met alarmering kunt u altijd hulp inroepen op het moment dat het nodig is, bijvoorbeeld als u valt. Met het draadloze alarm kunt u dag en nacht hulp om hulp vragen, vanaf elke plek in uw appartment. Een veilig gevoel.

Activiteiten

Heeft u zin om af en toe of regelmatig iets gezelligs te doen met anderen? Er is altijd wel iets te doen in het woonservicecentrum. Bijvoorbeeld een gezellige koffieochtend, spelletjes, een crea-middag, of een internetcafé.

Zorg en ondersteuning

U kunt naar eigen behoefte gebruik maken van zorg en ondersteuning:

  • Huishoudelijke hulp
  • Een wasservice voor kleding en overig textiel
  • Thuiszorg

Wat kost het?

WonenPlus is goed betaalbaar, ook als u een laag inkomen of pensioen heeft. De kosten van wonen en zorg worden gescheiden van elkaar in rekening gebracht. De verhuur gaat via de woningcorporatie; zorg en afname van extra diensten via Zorggroep Meander.

De woningen zijn sociale huurappartementen. Mogelijk heeft u recht op huurtoeslag. De hoogte van de huur is afhankelijk van het soort woning en de locatie. Kijk op de pagina van de locatie van uw voorkeur voor een overzicht van de kosten.

Als u lid wordt van Zorggroep Meander Ledenvereniging kunt u profiteren van diverse kortingen, onder meer op de dagelijkse verse maaltijd in het restaurant.