Bolderbörg

Bolderbörg Woonservicecentrum in Vlagtwedde

Bolderbörg is een sociaal en gezellig woonservicecentrum in Vlagtwedde. Het ligt in een woonwijk vlakbij het centrum en de bibliotheek. We organiseren veel activiteiten waar ook wijkbewoners aan mee kunnen doen. U kunt gebruik maken van handige diensten, zoals een wasservice. En heeft u zorg nodig? Dat is hier direct voorhanden.

Uw kamer

Een kamer is ongeveer 32 vierkante meter en heeft een douche en toilet, aanrecht en koelkast. De woningen hebben geen drempels. U kunt u kamer volledig naar uw eigen smaak inrichten.

Huren via WonenPlus

Wanneer u nog veel zelf kunt, maar ook extra zorg en service wenst, past WonenPlus waarschijnlijk goed bij u. U huurt de kamer van woningcorporatie Woonzorg Nederland. De zorg en service die u nodig heeft, ontvangt u van Zorggroep Meander. In het pakket zijn personenalarmering en dagelijks een warme, verse maaltijd in het gezellige restaurant standaard inbegrepen. Zorg is dichtbij en kunt u naar behoefte afnemen; een veilig gevoel.

Mijn moeder heeft zich hier vanaf dag één zo welkom gevoeld. Een mooi appartement dat we met elkaar gezellig hebben ingericht.

Wonen met indicatie

Als u meer zorg nodig heeft, is het ook mogelijk om met een indicatie te komen wonen in de Bolderbörg. U betaalt hiervoor dan een eigen bijdrage aan het CAK.

Activiteiten

 In de recreatiezaal zijn vaak gezellige activiteiten. Bingo, klaverjassen, biljarten, gym, crea-middag en een hobbyclub, bijvoorbeeld.

Bewoners aan het kaarten in het restaurant
Bewoners aan het kaarten in het restaurant

Voorzieningen

In de Bolderbörg zijn de volgende voorzieningen aanwezig:

  • winkel
  • kapper
  • uitleenpunt hulpmiddelen
  • wasservice
  • huishoudelijke hulp
  • schoonheidsspecialist
  • bibliotheek
  • fitnessruimte
  • internetcafé

Wat kost wonen in Bolderbörg via WonenPlus?

Huur en servicekosten betaalt u aan Woonzorg Nederland. Op www.woonzorg.nl/de_bolderborg vindt u de actuele huurprijzen. Daarnaast betaalt u aan Zorggroep Meander kosten voor personenalarmering en maaltijden.

Tarieven per maand (2018)
Persoonlijke alarmering € 16,85
Dagelijkse warme, verse maaltijd € 228,75

De kamers in Bolderbörg zijn sociale huurappartementen. U kunt hier huurtoeslag voor aanvragen.

Naar behoefte kunt u thuiszorg, huishoudelijke hulp of wasservice afnemen. Hieraan zijn extra kosten verbonden.