Thuiszorg bij geheugen-problematiek en dementie

Thuiszorg bij geheugen-problematiek en dementie Als u verandering bemerkt in uw geheugen bieden we u begeleiding en ondersteuning

Met het juiste advies en passende ondersteuning helpen we u regie te houden over uw eigen leven. Samen zorgen we ervoor dat u zo plezierig, veilig en zelfstandig mogelijk kunt wonen in uw eigen huis.

Thuiszorg bij geheugenproblematiek en dementie wordt verleend door een gespecialiseerd thuiszorgteam van vaste zorgkundigen en verpleegkundigen. Een klein team van mensen met wie u snel vertrouwd zult raken. Het team kan u onder andere ondersteunen en begeleiden bij het aanleren van vaardigheden om om te gaan met geheugenproblematiek en beginnende dementie. Zo helpen ze u om de dag te structureren en om zelf uw dagelijkse dingen te blijven doen. Op deze manier behoudt u langer uw eigen vaardigheden en kunt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen.

Op het moment dat u (of uw omgeving) gedragsverandering bij uzelf  bemerkt, is het goed om een oriënterend gesprek aan te vragen met de wijkverpleegkundige. Bent u hierin geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

Ik merkte wel dat er iets mis was, maar ik wist niet precies wat. Ik vergat wel eens een verjaardag, maar de laatste tijd kreeg ik echt geheugenproblemen. Ik liep soms drie keer naar de deur om te kijken of ik die op slot had gedaan. Het benauwde me wel eens. Mijn dochter heeft met Zorggroep Meander gebeld. Daar krijg ik nu begeleiding van.

Wat kost het?

In veel gevallen wordt alles vergoed, maar er kan sprake zijn van een eigen bijdrage of eigen risico. De wijkverpleegkundige kan u informeren over de verschillende financieringen en adviseren wat in uw situatie de beste optie is. Samen met u zal de wijkverpleegkundige bepalen welke zorg u nodig heeft en onderzoeken wat de mogelijkheden zijn, ook door eventuele inschakeling van familie en betrokkenen uit uw eigen sociale netwerk.

Wat is dementie?

Dementie is een ingewikkelde en ingrijpende ziekte die veel vragen oproept. Wat is dementie? En wat is de ziekte van Alzheimer? Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom), waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes, waarvan de meest voorkomende de ziekte van Alzheimer is. Mocht u meer willen weten over dementie, dan bevelen we de website van Alzheimer Nederland bij u aan.