Thuiszorg

Thuiszorg Als u veilig en zelfstandig wilt wonen in uw eigen huis zijn wij er voor u

Heeft u hulp nodig vanwege lichamelijke problemen in de thuissituatie? Of voelt u zich niet meer vertrouwd in uw eigen huis? Het thuiszorgteam van Zorggroep Meander kan u adviseren en helpen. Een vast team van zorgkundigen en verpleegkundigen met wie u snel vertrouwd zult raken.

Dat voelt vertrouwd!

Met het juiste advies, passende ondersteuning en goede verzorging helpen we u regie te houden over uw eigen leven. Samen zorgen we ervoor dat u zo plezierig, veilig en zelfstandig mogelijk kunt wonen in uw eigen huis. En als dat niet meer mogelijk is kijken we tijdig samen met u naar een passende oplossing.

Dankzij de thuiszorg kan ik zo zelfstandig mogelijk blijven wonen in mijn eigen huis. En dat is wat ik wil.

De wijkverpleegkundige kan u helpen

Een gesprek met de wijkverpleegkundige kan u veel duidelijkheid geven. Samen bespreekt u welke zorg u nodig heeft, wat u zelf kunt of wat u graag weer zelf wilt kunnen. De wijkverpleegkundige kan u goed informeren over uw mogelijkheden, omdat ze bekend is in uw wijk, uw huisarts kent en op de hoogte is van andere voorzieningen in de buurt. Daarnaast heeft zij contacten met onder andere de gemeente en behandelaren zoals onze fysio- en ergotherapeuten. U kunt bij de wijkverpleegkundige terecht met uw vragen (bijvoorbeeld over hoe u hulpmiddelen moet gebruiken) en voor advies (ook als u bijvoorbeeld wilt leren uzelf een injectie te geven).

Ook specialistische zorg thuis is mogelijk, bijvoorbeeld als u sondevoeding, nierdialyse, bloedtransfusie, medicinale zuurstof, specialistische wondzorg, chemotherapie of pijnbestrijding nodig heeft. De wijkverpleegkundige werkt dan nauw samen met uw huisarts en specialist. Daarnaast begeleiden zij uw mantelzorgers en geven hen zo nodig medische instructies. Goed om te weten: het thuiszorgteam staat ’s avonds, ’s nachts en in het weekend voor u klaar. 

Voor thuiszorg heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig. Als u een afspraak wilt maken met één van onze wijkverpleegkundigen kunt u contact met ons opnemen.

Wat kost het?

In veel gevallen wordt alles vergoed, maar er kan sprake zijn van een eigen bijdrage of eigen risico. De wijkverpleegkundige kan u informeren over de verschillende financieringen en adviseren wat in uw situatie de beste optie is. Samen met u zal de wijkverpleegkundige bepalen welke zorg u nodig heeft en onderzoeken wat de mogelijkheden zijn, ook door eventuele inschakeling van familie en betrokkenen uit uw eigen sociale netwerk.