Veenkade

Veenkade Woonzorg- en revalidatiecentrum in Veendam

Veenkade is een woonzorg- en revalidatiecentrum middenin Veendam. Het multifunctionele gebouw huisvest ook CERTE, OIM orthopedie, een uitleenpunt voor hulpmiddelen van Medipoint en de poliklinieken van Ommelander Ziekenhuis Groningen en Treant Zorggroep.  Op de begane grond vindt u bovendien onze fysiotherapie-, logopedie- en diëtetiekpraktijken. U kunt bij ons komen als u tijdelijk behandeling of verpleging nodig heeft, bijvoorbeeld omdat u moet revalideren. Veenkade biedt ook woonzorg voor mensen met dementie en voor ouderen met een lichamelijke beperking.

Wonen in Veenkade met intensieve zorg en verpleging

In Veenkade zijn 78 tweepersoonskamers en 36 eenpersoonskamers verdeeld over drie verdiepingen. U deelt een douche- en toiletruimte. Verder is uw kamer voorzien van een standaard inrichting en is deze ondere andere voorzien van een hang- en legkast, elektrisch bedienbare zonwering, een alarmsysteem en radio- en televisieaansluiting. 

Woont u bij ons omdat u intensieve zorg en verpleging nodig hebt, dan kunt u rekenen op deskundige zorg en persoonlijke aandacht voor u en uw familie. Zodat u zich zoveel mogelijk thuis voelt. 

Deskundige begeleiders zijn 24 uur per dag aanwezig. Zij zorgen voor een behandeling-op-maat en bieden u de juiste zorg, hulp en aandacht. Vaste medewerkers helpen u met uw dagelijkse verzorging, het huishouden en activiteiten. Er is alle ruimte voor uw eigen dagritme, gewoontes, uw favoriete activiteiten en ontspanning. Dit betekent dat u zoveel mogelijk zelf bepaalt. Bijvoorbeeld hoe laat u opstaat, hoe laat u naar bed gaat en welke activiteiten u wilt doen. Er zijn verschillende woonkamers die veilig, warm en huiselijk zijn ingericht. U eet samen met de andere bewoners.

Op de tweede en derde etage van Veenkade bieden we intensieve woonzorg en verpleging voor mensen met dementie.

Revalideren of herstellen

In Veenkade is een revalidatiecentrum gevestigd, waar u terecht kunt als u moet revalideren na bijvoorbeeld een operatie of amputatie. We hebben twee gespecialiseerde afdelingen voor revalidatie: orthopedie en neurologie.   Ook kunt u in Veenkade terecht als u kortdurend moet herstellen, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname (eerstelijns verblijf).

Ik mag graag iets te doen hebben, anders zit je maar zo doelloos. Dit is weer eens wat anders en het is altijd leuk!

Activiteiten

Onze enthousiaste activiteitenbegeleiders organiseren graag activiteiten die aansluiten bij uw behoefte en die van uw medebewoners. Daarom vragen wij u, als u bij ons komt, wat u leuk vindt. We begeleiden u bij individuele activiteiten, maar organiseren bijvoorbeeld ook gezamenlijke uitstapjes en activiteiten.

U kunt altijd met uw familie, vrienden of kennissen een uitstapje maken of een stukje gaan wandelen. In het restaurant kunt u overdag wat eten of drinken. We hebben een binnentuin en een terras waar u lekker een boek kunt lezen of bijvoorbeeld een praatje kunt maken met andere bewoners.

Visite

Uw familie, vrienden en kennissen zijn van harte welkom in uw kamer. In het restaurant 'de Wintertuin' kunt u met uw bezoek gezellig wat drinken en eten.

Voorzieningen

In Veenkade zijn de volgende voorzieningen aanwezig:

  • Restaurant de Wintertuin
  • Winkel
  • Kapsalon
  • Pedicure
  • Tandarts
  • Uitleenpunt hulpmiddelen (Medipoint)

Aanvullende diensten en producten

Bij Zorggroep Meander kunt u, afhankelijk van uw woonvorm, nog extra diensten en producten afnemen. Deze diensten en producten bekijkt u hier.