Werken bij

Werken bij Zet je in voor het leefplezier van ouderen

Werken bij Zorggroep Meander betekent dat je direct of indirect een bijdrage levert aan de gezondheid en het leefplezier van ouderen in Oost Groningen. We vinden het belangrijk dat je plezier hebt in je werk en dat je jezelf blijft ontwikkelen.

Werken in de zorg

Heb jij passie voor de zorg, een groot hart voor ouderen en wil je met jouw kennis en ervaring bijdragen aan het leefplezier en de zelfredzaamheid van je cliënten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Professioneel en deskundig

Wij gaan uit van jouw professionaliteit en deskundigheid en daar doen we graag een beroep op. We ondersteunen je in het bijhouden van je vak en in je professionele ontwikkeling, onder andere met training en opleiding. Ook hebben we aandacht voor de teambalans en -ontwikkeling.

Medewerkers over werken bij Zorggroep Meander

Wat betekent werken aan leefplezier voor onze medewerkers? Psycholoog Anja Dieterman: "Het is best lastig om te bepalen hoe wij dit in ons werk gaan invullen. Wat wil iemand graag, wat kan, wat werkt? We hebben ons daarom voor iedere bewoner afgevraagd: wat vindt hij of zij plezierig, waar geniet iemand van?"

Wij moeten ons openstellen en creatief denken.

Anja: "Voor één mevrouw was dat een advocaatje met slagroom en dat krijgt ze nu iedere middag. 'Dat kan toch niet', was de eerste reactie van sommige medewerkers. Maar waarom eigenlijk niet? Wij moeten ons openstellen en creatief denken."

Joas (23) over zijn loopbaan bij Zorggroep Meander:"Ik ben door de BBL-opleiding niveau 4 bij Zorggroep Meander terecht gekomen en werk inmiddels vijf jaar met heel veel plezier als verpleegkundige in de Heggerank."

Eén van onze basisartsenover haar werk: “Werken als basisarts bij Zorggroep Meander is werken in een prettige en leerzame werkomgeving. Je kunt veel leren en de specialisten ouderengeneeskunde zijn goed benaderbaar en bereid je op te leiden. Het werk is heel divers. Niet alleen op medisch gebied, maar ook vanwege de wet- en regelgeving. Er zijn zowel revalidatie- als woonafdelingen, met zowel somatische als psychogeriatrische problematiek. Ook heb je nauw contact met de eerste lijn en dat wordt steeds intensiever. Hierin kun je als basisarts een mooie rol spelen.”

Je kunt veel leren en het werk is heel divers.

Meelopen

Geregeld krijgen we verzoeken van mensen die geïnteresseerd zijn in de ouderenzorg en graag eens zouden willen meelopen. Zo ook Enrico. Hij liep mee in woonzorgcentrum Veenkade in Veendam. Lees wat hij ons hierover schreef. 

Wil je ook eens komen sfeerproeven? Laat wat van je horen, dan kijken we wat we kunnen regelen. 

Campagne voor werken in de ouderenzorg

Zorggroep Meander is enthousiaste en trotse deelnemer van de mooie campagne 'Ouderenzorg dat zit in je'. In totaal doen vijftien zorgorganisaties in Noord-Nederland mee. ' In de ouderenzorg is het hard werken, maar vooral werken met je hart. Waarbij wie je bent net zo belangrijk is als wat je kunt. Werken in deze sector kun je leren, maar het moet vooral in je zitten. Respect, vertrouwen, een sociaal gevoel, meelevendheid en een hart van goud. Past dat bij jou? Dan ben je van harte welkom in de ouderenzorg. Of je nu pas klaar bent met school, al veel ervaring hebt in de zorg of op dit moment iets totaal anders doet.

Onze' Ernst werkt op een afdeling voor ouderen met dementie in woonzorgcentrum Veenkade en is ambassadeur in deze campagne.  Lees het verhaal van Ernst op www.ouderenzorgzitinje.nl >

Een groot inlevingsvermogen is zeker belangrijk om dit werk te doen. Maar ook mensen die onder alle omstandigheden de rust bewaren, zeker als het druk en hectisch is, zijn wat mij betreft meer dan welkom als collega.