Heggerank

Heggerank Woonzorg- en revalidatiecentrum in Musselkanaal

Heggerank is een woonzorg- en revalidatiecentrum middenin het centrum van Musselkanaal. Heggerank is onderdeel van multifunctionele accommodatie Lint. U kunt bij ons komen als u tijdelijk behandeling of verpleging nodig heeft, bijvoorbeeld omdat u moet revalideren. Heggerank biedt ook kleinschalig wonen voor mensen met dementie. En er zijn appartementen voor mensen met een lichamelijke beperking.

Wonen in Heggerank met lichamelijke beperking

U heeft een eigen appartement met douche en toilet. De appartementen hebben een standaard inrichting en is onder meer voorzien van een hang- en legkast, elektrisch bedienbare zonwering, een alarmsysteem en radio- en televisieaansluiting. Als u wilt kunt u het appartement naar eigen smaak en wens inrichten. 

Ik kan goed overweg met het personeel en ook over het eten ben ik zeer te spreken.

Kleinschalig wonen voor mensen met dementie

Er zijn vier woningen voor kleinschalig wonen voor mensen met dementie. U deelt een klein huishouden met 7 of 8  anderen. U heeft uw eigen appartement met badkamer. Er zijn een gezamenlijke keuken en woonkamer die veilig, warm en huiselijk zijn ingericht. U eet samen met de andere bewoners en doet met elkaar het huishouden.

Deskundige begeleiders zijn 24 uur per dag aanwezig. Zij zorgen voor een behandeling-op maat en bieden u de juiste zorg, hulp en aandacht. Vaste medewerkers helpen u met uw dagelijkse verzorging, het huishouden en activiteiten. Er is alle ruimte voor uw eigen dagritme, gewoontes, uw favoriete activiteiten en ontspanning. Dit betekent dat u zoveel mogelijk zelf bepaalt. Bijvoorbeeld hoe laat u opstaat, hoe laat u naar bed gaat, wat u wilt eten en welke activiteiten u wilt doen.

Revalideren of herstellen

In Heggerank is een revalidatiecentrum gevestigd, waar u terecht kunt als u moet revalideren na bijvoorbeeld een operatie of amputatie. Ook kunt u in Heggerank terecht als u kortdurend moet herstellen, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname (eerstelijns verblijf).

Activiteiten

Onze enthousiaste activiteitenbegeleiders organiseren graag activiteiten die aansluiten bij uw behoefte en die van uw medebewoners. Daarom vragen wij u, als u bij ons komt, wat u leuk vindt. We begeleiden u bij individuele activiteiten, maar organiseren bijvoorbeeld ook gezamenlijke uitstapjes en activiteiten.

U kunt altijd met uw familie, vrienden of kennissen een uitstapje maken of een stukje gaan wandelen. In het restaurant kunt u overdag wat eten of drinken. Bij mooi weer, doen wij het dakterras open en kunt u hier lekker een boek lezen of bijvoorbeeld een praatje maken met andere bewoners.

Visite

Uw familie, vrienden en kennissen zijn van harte welkom in uw kamer. In het restaurant 'Nije Rond' kunt u met uw bezoek gezellig wat drinken en eten.

Voorzieningen

Heggerank is onderdeel van multifunctionele accommodatie LINT, waarin ook de bibliotheek en Stichting Welstad zijn gevestigd. Heggerank ligt middenin het winkelcentrum van Musselkanaal.

In Heggerank zelf zijn de volgende voorzieningen aanwezig:

  • Restaurant 't Nije Rond
  • Winkel
  • Kapsalon
  • Pedicure

Aanvullende diensten en producten

Bij Zorggroep Meander kunt u, afhankelijk van uw woonvorm, nog extra diensten en producten afnemen. Deze diensten en producten bekijkt u hier.