Personenalarmering

Personenalarmering Met personenalarmering kunt u in geval van nood hulp inschakelen.

Stel u valt en bent niet meer in staat de telefoon te bereiken. Dan is de alarmknop van personenalarmering een uitkomst. Dit draadloze alarm kunt u altijd bij u dragen. Met de alarmknop van personenalarmering kunt u vanaf elke plek in uw huis hulp inschakelen in geval van nood. Dag en nacht, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Hoe werkt personenalarmering?

Met personenalarmering kunt u 24 uur per dag hulp inroepen. U krijgt een:

  • Draadloze drukknop in de vorm van een halszender of armband
  • Alarmapparaat in huis

Een installateur plaatst de apparatuur. Hij of zij legt uit hoe het werkt en doet samen met u een proefmelding bij de zorgcentrale. We controleren meteen uw gegevens. Een sleutelkluisje aan de buitenkant van uw huis is nodig, zodat uw mantelzorger of de professionele zorg naar binnen kan als er iets aan de hand is. Het kluisje heeft een beveiligingscode en is bestendig tegen inbraak en vernieling. U geeft de code van deze kluis door aan de zorgcentrale. Deze kluis dient u zelf aan te schaffen.

De drukknop heeft u in huis altijd bij u. Gebeurt er iets, dan drukt u op de knop. Het alarmkastje belt naar de centrale van Zorggroep Meander. U krijgt direct contact met een medewerker die is getraind om noodscenario’s in te schatten. Hij of zij waarschuwt iemand uit uw directe omgeving (uw mantelzorger) die zo snel mogelijk naar u toe komt. Als u professionele zorg nodig heeft, waarschuwt de medewerker het zorgteam bij u in de buurt.

Wat kost het?

U betaalt een vast bedrag per maand voor personenalarmering. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van of u een zorgindicatie heeft of niet. Daarnaast betaalt u eenmalig aansluitkosten. Het sleutelkluisje moet u zelf aanschaffen. . U krijgt korting op zowel de alarmering als het sleutelkluisje als u lid bent van de Zorggroep Meander Ledenvereniging. Daarnaast komt u via uw verzekering mogelijk in aanmerking voor vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Wij informeren u hier graag over.